Alles over prepaid

By | 20 april 2016

Wanneer u een telefoon gaat aanschaffen en hierbij kiest voor een los toestel zonder abonnement zult u rekening moeten houden met het aanschaffen van een prepaid simkaart. Bij een prepaid kaart hoort natuurlijk ook het opwaarderen en hier kleven nog een aantal voorwaarden aan. Wij zullen u op de hoogte brengen van alle informatie rondom opwaarderen, prepaid en simkaarten zodat u weet waar u aan toe bent.

prepaid_sim

‘Houdbaarheid’

Gaat u een prepaid simkaart opwaarderen en zorgt u er dus voor dat u uitgaande gesprekken kunt voeren en sms’jes kunt versturen? Voor de houdbaarheid van het beltegoed waarmee u de simkaart opwaardeert zult u bij de aanbieder moeten zijn. Dit verschilt namelijk nogal. Sommige aanbieders zullen na een bepaalde periode van inactiviteit uw telefoonnummer opzeggen. Andere aanbieders zullen na een bepaalde periode van geen nieuwe opwaarderingen uw nummer blokkeren. Houd hier dus rekening mee, want het stopzetten van een nummer is natuurlijk hetgeen wat u niet wilt.

Heeft u een opwaardeerkaart gekocht? Kijk dan op de achterkant in de kleine letters even de vervaldatum van de code. Vaak is deze datum ongeveer één jaar na aankoop.

Bedragen

Gaat u opwaarderen? Dan heeft u vaak de keuze tussen een opwaardeer bedrag van €10,- tot wel €50,- euro. Weet u van te voren dat u vrijwel nooit gebruik maakt van de mogelijkheid tot uitgaande gesprekken? Dan kunt u bij de Kruidvat een tegoed van €7,50 aanschaffen en zijn er nog een aantal aanbieders die zelfs tot €5,- beltegoed kaarten gaan.

Vergelijken

Gaat u een toestel aanschaffen en bent u nog niet uit over een sim only abonnement of een prepaid? Dan moet u even nagaan wat u gedrag is omtrent bellen en dataverbruik. Wij raden u aan om een sim only abonnement aan te schaffen wanneer u meer dan 30 minuten per maand belt. Dan is de aantrekkelijkheid van een sim only abonnement zeer groot.

Geef een reactie