Het hedendaagse internet

By | 20 april 2016

Heeft u de beschikking over een smartphone? Dan heeft u uiteraard ook mobiel internet op dit toestel. Doordat de technologieën de laatste jaren zo’n enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt is ook het internet voor mobiele toestellen geoptimaliseerd. De snelheden zijn tegenwoordig enorm en het bereik is top! Wij zullen u in dit artikel op de hoogte brengen van alle aspecten rondom mobiel internet.

mobiel-internet-test

Snelheid van het internet

De afgelopen jaren heeft het mobiel internet een enorme vooruitgang geboekt. Door deze ontwikkelingen draaien de meeste telefoons ook op het 4G netwerk wat landelijk is uitgerold. De snelheid van dit  kan oplopen tot wel 50 Mbps. Wij raden u aan om mobiele internet abonnementen te vergelijken, zodat u weet welke aanbieder en welk abonnement het gebruik van 4G ondersteund. De snelheid van het internet is eigenlijk geheel afhankelijk van de locatie waar u zich bevindt en het gebruik van 3G of 4G.

Het is misschien ook leuk om te weten dat Facebook gaat beginnen met het ontwikkelen van een 5G netwerk. Dit netwerk moet tot wel 4 keer sneller zijn dan het huidige 4G netwerk en dit komt het gebruiksgemak en comfort dus alleen maar ten goede.

Dataverbruik

Internetten op uw mobiele telefoon is natuurlijk niet onbeperkt (in de meeste gevallen) en het limiet van een standaard mobiel abonnement ligt op 1GB per maand. U kunt per provider natuurlijk uw abonnement aanpassen en dit kan in de meeste gevallen van 250 MB tot wel 12GB per maand.

Wilt u op een verstandige manier met uw data omgaan? Dan doet u er goed aan om een alarm in te stellen, wanneer uw internet op uw smartphone bijna op is. Sommige aanbieders laten het u niet op tijd weten en hierdoor kunt u veel kosten maken buiten uw abonnement om. Ook het streamen van video’s en muziek is een data vretende activiteit en hierbij raden wij u aan om uitsluitend WiFi te gebruiken.

Geef een reactie