iPhone 6 los kopen, of een iPhone 6 abonnement afsluiten?

By | 2 september 2014

We hebben er al wat aandacht aan besteed, en we willen hierover toch nog graag een puntjes bij elkaar zetten met de voor en nadelen van zowel een iphone 6 los kopen als een iphone 6 met abonnement. Dit doen we omdat er veel vragen over zijn, en om wat opheldering te geven.

iphone 6 dummy

Voordelen iphone 6 los kopen

Het geeft heel wat voordelen wanneer je de iphone 6 los zou kopen, allereerst hoef je de telefoon niet te leasen waardoor het jou telefoon gelijk is. Je kunt gebruik maken van een interessante aanbieding waardoor de prijs niet al te hoog is. Ook zullen de maandelijkse kosten lager uitvallen wanneer je een sim only abonnement hebt omdat er niet meer betaald hoeft te worden voor de telefoon die je normaal bij een abonnement krijgt. Je kunt ook een prepaid kaartje aanschaffen, dan betaal je helemaal geen maandelijkse kosten meer. Het kan dus absoluut de moeite waard zijn om een los toestel aan te schaffen in combinatie met sim only abonnement. Volgens een analyse van Simonlyvergelijken.nl, is die combinatie over een periode van twee jaar zelfs een stuk voordeliger dan het aanschaffen van een iPhone 6 abonnement met een ‘gratis’ toestel (bron).

Een opsomming van de voordelen:

  • Geen toestel leasen
  • Maandelijkse kosten lager
  • Prepaid in plaats van abonnement

 

Nadelen iphone 6 los kopen

Het zijn er niet veel, maar het los kopen van een iphone 6 heeft ook enkele nadelen. Om te beginnen liggen de aanschafkosten van een Iphone 6 tussen de €699,- en €799,- dat is natuurlijk een flink bedrag. Ook kan de besparing tegenvallen doordat de bijkomende kosten van bijvoorbeeld een abonnement toch iets hoger uitvallen doordat er vaak speciale abonnementen voor iphones zijn, en zo dus ook bij sim only.

Een opsomming van de nadelen:

  • Hoge aanschafprijs
  • Bijkomende kosten vaak duurder dan verwacht

 

Voordelen iphone 6 abonnement

Een abonnement heeft genoeg voordelen, zo hoef je vaak maar een klein bedrag bij te leggen voor de telefoon of krijg je deze gratis. Met een abonnement krijg je maandelijks een factuur en kun je blijven bellen, smsen en internetten zonder beperkingen.

Een opsomming van de voordelen:

  • Telefoon gratis, of tegen een laag bedrag
  • Een maandelijkse factuur en bellen, smsen en internetten zonder beperking

iPhone 6

Nadelen iphone 6 abonnement

Een iphone 6 met een abonnement kan ook enkele nadelen met zich meebrengen. Vaak zijn de contracten lang, en zijn de abonnementskosten prijzig. Ook moet je vaak een duurder abonnement kiezen om het toestel gratis te krijgen.

Een opsomming van de nadelen:

  • Lange contracten
  • Dure abonnementskosten
  • Duurder abonnement voor gratis telefoon

Geef een reactie