Tips om je zelf krakende iPhone 6 te repareren

By | 12 augustus 2015

Als je de trotse bezitter bent van een iPhone 6 zul je ongetwijfeld hebben gemerkt dat het toestel in sommige situaties een klein klikkend geluid maakt. Het lijkt dan alsof er teveel spelling zit tussen de display en de behuizing. Vanzelfsprekend kan je het toestel ter reparatie afgeven, maar dit ongemak is vrij eenvoudig zelf te verhelpen.

De iPhone 6 maakt een klikkend geluid
 Het krakende of klikkende geluid is een vaak voorkomend probleem bij de iPhone6. Dit is overigens niet het geval bij alle toestellen van dit type, maar mocht je het zelf ervaren, dan weet je dat het een algemeen euvel is. Bekijk voor de zekerheid even onderstaand filmpje zodat je weet wat we bedoelen. Overigens is het probleem makkelijk op te lossen.

Zelf repareren of laten herstellen?
 Als het probleem van het klikkende geluid geen probleem is voor je dan kan je het natuurlijk zo laten, de kwaliteit van je iPhone 6 zal er echt niet onder lijden. Maar we kunnen het ons goed voorstellen dan je het wel irritant vindt. Er zijn dan twee oplossingen voor handen. Je kan zelf naar een Apple store gaan en je toestel laten repareren. Nadeel is dat niet in elke plaats een Apple store voor handen is. De andere oplossing is om zelf aan de slag te gaan. Het geluid wordt namelijk veroorzaakt door een te grote spelling tussen de behuizing van het toestel aan de ene kant en het glas aan de andere kant. Aan de onderkant van je iPhone 6 zit namelijk een klein schroefje wat aangedraaid dient te worden on het klikkende geluid in de toekomst te voorkomen. Hier heb je overigens wel een aparte schroevendraaier voor nodig.

Iphone 6 versus iPhone 6 plus
 Om je iPhone 6 zelf te repareren heb je een zogenaamde P2 Pentalobe schroevendraaier nog. Die kan je eventueel aanschaffen via een van de vele officielle verkooppunten van Apple, maar als je even de moeite neemt kan je ook via websites als bijvoorbeeld Ebay een complete reparatieset kopen. En dat is in de meeste gevallen wel zo goedkoop. Let er dan wel op dat het reparatiesetje de juiste schroevendraaier bevat. Je bent dan op korte termijn verlost van het krakende of klikkende geluid. Overigens is er tot op heden niks bekend over de aanwezigheid van dit probleem bij de iPhone 6 plus.

Bron: www.foonz.nl

 

Geef een reactie