Een tweedehands smartphone aanschaffen

By | 20 april 2016

Heeft u een lopend abonnement of wilt u graag een sim only abonnement? Dan is het verstandig om hierbij een losse telefoon aan te schaffen. U kunt natuurlijk een nieuw toestel aanschaffen, maar het kopen van een tweedehands toestel kan natuurlijk ook. Zo zullen er tegenwoordig steeds sneller recentere smartphones worden aangeboden op tweedehands websites. Het aanbod van bijvoorbeeld een refurbished iPhone 6 zal daarom ook snel oplopen. Wel zijn er een aantal punten waarop u moet letten omtrent het nemen van een juiste aankoopbeslissing. Daarvan zullen wij u in dit artikel op de hoogte brengen, zodat u te allen tijde een juiste smartphone aanschaft.

SMIXS-Tweedehands-smartphone-aanschaffen

Aanbieder

Wanneer u een tweedehands telefoon koopt is het altijd verstandig om eerst de aanbieder te controleren. Er zijn natuurlijk tal van geclassificeerde aanbieders van smartphones, maar ook via bijvoorbeeld een marktplaats zal er genoeg aanbod zijn.  U moet echter wel letten op de aanbieder hiervan, want in sommige gevallen kan het gaan om een crimineel. De telefoon is op een illegale manier verkregen en hierdoor zou de koper van het toestel in de problemen kunnen komen. Daarom doet u er goed aan om te allen tijde het serienummer/IMEI nummer van de telefoon te controleren.

Fysiek gedeelte

Bij het kopen van een smartphone horen natuurlijk ook de nodige accessoires. Let erop dat de telefoon te allen tijde is voorzien van een oplader, oordopjes en een USB kabel heeft. Hierdoor kunt u alle functies van de telefoon gebruiken en betaald u ook voor het toestel zoals het wordt afgeleverd als nieuw.

Functionaliteiten

Voor het testen van de telefoon zelf en dus de functies gaat testen moet u allereerst het scherm testen en kijken of alles normaal reageert. Ook moet u een aantal foto’s maken, muziek afspelen op de speaker en met oortjes en kijken of de homeknop nog werkt. Zo bent u er zeker van dat u geen defect toestel aanschaft.

Geef een reactie